Isolatieglas

Om de uitstraling van glas in lood te combineren met een goede warmte isolatie is het mogelijk glas in lood te monteren in isolatieglas

Er gaat echter wel iets van de uitstraling verloren, omdat de structuur van het glas in lood niet meer zo goed te zien is. Daarentegen is bijvoorbeeld het onderhoud hierdoor heel simpel en snel te doen zonder dat het eventuele leksporen achterlaat.

Soorten isolatieglas

Isolatieglas

Standaard is glas in lood in isolatieglas een luchtgevuld isolatieglas. De buitenruit is 5 mm, de binnenruit is 4mm. De opbouw is van buiten naar binnen, 5mm floatglas- 6mm spouw – glas in lood – spouw  6mm- 4mm floatglas, totale dikte vanaf 22mm.

 

HR++

Wil je een hoge isolatiewaarde? Kies je voor HR++ isolatieglas dan wordt de spouw van het isolatieglas gevuld met Argon. Dit gas zorgt voor een hogere isolatiewaarde. In combinatie met de HR pyrolitisch gecoate binnenruit is dit de hoogst haalbare isolatie bij glas in lood in isolatieglas. De dikte van het glas in lood in isolatieglas bij deze toepassing is standaard 22mm. De opbouw van het pakket, 5-6-GIL-6-4HR, argon gevuld. Dit is ook in combinatie met doorvalveilig te krijgen.

Kunststof of aluminium kozijnen

Bij toepassing van glas in lood in isolatieglas in kunststof of aluminium kozijnen zal de kozijnenleverancier een dikte aangeven voor het isolatieglas, dit heeft te maken met het profiel waar mee gewerkt wordt en de rubberafdichting. Vraag de kozijnenleverancier om de pakketdikte van het isolatieglas zodat wij de juiste dikte leveren.

Doorvalveilig

Doorvalveilig glas wordt toegepast bij plaatsing onder de 85 cm. Zowel de binnen- als de buitenruit van het isolatieglas zijn dan uitgevoerd in gelaagd veiligheidsglas. Bij dit type glas mag het glas bij tegen aanstoten wel breken maar mogen er geen openingen ontstaan, dit ter voorkoming van letsel. Dit kan met PVB-gelaagd veiligheidsglas. De pakketdikte van glas in lood in dit isolatieglas, is standaard 25mm. De opbouw van het pakket, 3.3.2-6-GIL-6-3.3.2

Samenstelling isolatieglas

Ook afwijkende samenstellingen (afwijkende spouw, vorm, triple en glasdiktes) van het isolatieglas zijn mogelijk. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden.

Om het paneel in dubbelglas in te laten bouwen, zijn er een aantal aanpassingen nodig:

Niet kitten

Allereerst worden de glas in lood panelen niet tweezijdig ingewassen met kit, enerzijds is dit overbodig bij inbouw in dubbelglas en anderzijds kunnen de temperaturen tussen dubbelglas zodanig oplopen dat de kit vloeibaar wordt en er strepen ontstaan.

Randlood

Verder worden de glas in lood panelen niet voorzien van het standaard H profiel randlood maar van een Y profiel randlood. zo ontstaan er nooit hinderlijke lichtspleten tussen glas in lood en het isolatieglas.

Patineren

Tot slot wordt het al het lood voor inbouw kostenloos door ons gepatineerd waardoor het lood niet langer de nieuwe zilveren kleur heeft maar direct de kenmerkende donkere bijna zwarte kleur. Na het Patineren laten wij het glas in lood paneel minimaal 1 week uitdampen voordat het wordt ingebouwd in dubbel glas.

Kwaliteit

Om de kwaliteit te kunnen waarborgen bouwen wij uw glas in lood paneel niet zelf in in dubbel glas, maar laten wij dit uitvoeren door een gerenommeerd isolatieglas producent. Deze beschikt over de juiste kennis en absoluut zuivere ruimtes zodat er geen vuil tussen het isolatieglas komt. Om een lelijke inkijk te voorkomen laten wij de rand tussen het isolatieglas standaard en zonder meerprijs altijd in het zwart uitvoeren.